Woning

Doe inspiratie op uit alle interieur artikelen die ik tot nu toe heb gemaakt. 

Maatwerk stoelen en bank

Omdat de opdrachtgevers erg verschillen in lengte, was hun vraag om stoelen en een bank te maken, naar bestaand ontwerp, die zijn aangepast op hun meest comfortabele, en dus verschillende zithoogte. Het ontwerp is op het eerste gezicht eenvoudig, maar bevat erg weinig haakse hoeken, wat voor verschillende uitdagingen zorgde en alleen met heel secuur werken tot een mooi eindresultaat heeft geleid. De armleuningen zijn voorzien van een open pen-gat verbinding, die door het kleurverschil in het hout, een extra fraai resultaat geeft. De meubels zijn gemaakt van afrormosia hout, afgewerkt met een mahoniekleurige decorwas. De meubels zijn voorzien van nosag-vering en de zitting en de rug zijn afgewerkt met stoffering. Uiteraard zijn er kleine aanpassingen gedaan aan het ontwerp, om de stoelen toch uniek te maken. Ook de kussens zijn gemaakt by Marieke.

Bijzettafel

Deze bijzettafel is gemaakt van een schijf uit een stam eikenhout. De schijf is geschaafd, geschuurd en afgewerkt met een lak en rust op drie zelfgemaakte hairpin-poten.

Kledingkast

Naar wens van de klant heb ik een kledingkast gemaakt die de wand volledig vult. Hierdoor ontstaat erg veel bergruimte met zowel lades, ruimte om kleding op te hangen en legplanken. De vijf schuifdeuren kunnen volledig opzij geschoven worden.

Werkkamer

Deze werkkamer, een ontwerp en project van Ralph Herbers Meubelmakerij, heb ik samen met hem gemaakt en geplaatst. Het eikenhouten bureau en de eikenhouten legplanken vormen een mooi contrast met de witte kastjes. In het bureau is een kabeldoorvoer aangebracht waarin de nerf van het hout doorloopt in de verschillende onderdelen.

Salontafel

Deze salontafel van eikenhout met een metalen voet is een eigen ontwerp. De V-vormige poot is via een pen-gat verbinding bevestigd aan de metalen gepoedercoate voet. De ovale vorm is uitgefreest met behulp van een zelf gemaakte freesmal.

Schuifdeurenkast

Vanwege de schuine wand in kamer is hier gekozen voor een maatwerk kast, om de ruimte optimaal te kunnen gebruiken. De basis van de kast is gemaakt van MDF. De kast is afgewerkt met abachi hout, omdat dit licht van gewicht is en de schuifdeuren zo niet te zwaar worden. Het abachi is geplaatst in metalen, gepoedercoate frames en de deuren rollen over een metalen rails op de grond.

Wandplanken

Deze wandplanken zijn gemaakt van ruw eikenhout dat is bewerkt met een olie. De draagriemen zijn van cognackleurig tuigleer met sierstiksels.

Tractorkast

Deze tractorkast is gemaakt voor, toendertijd, een twee jarige jongen.
Het hoge gedeelde van de kast dient als kledingkast en de “neus” van de tractor is gevuld met speelgoed en voorleesboekjes. Naast deze functionaliteiten moest de kast ook een speelelement in de slaapkamer worden. De uitlaat van de tractor is het handvat om de kast open te kunnen doen. Via de grill die gemaakt is van traanplaat kunnen de kinderen op de “neus” van de tractor klimmen en het voorwiel is rond te draaien waardoor het lijkt dat de tractor echt kan rijden. De koplamp kan gebruikt worden als nachtlampje. 

Voor meer informatie, neem contact met mij op!