Z-trofee

In opdracht van Effector ben ik al enige tijd bezig geweest met het ontwerpen van de Zero-accident trofee. In juni 2018 kreeg ik de opdracht voorgelegd of ik kon helpen met het maken van een trofee. De basis zou bestaan uit hout met een omkleding van leer.

Om de juiste verhouding te krijgen ben ik begonnen met het maken van een 3D ontwerp. Deze maten werden goedgekeurd waarna ik kon beginnen met het zagen van hout en het op maat maken van het metaal waar ik schroefdraad op heb gesneden.
Het leer kreeg ik aangeleverd. De “Z” zou zwart bekleed worden, één zijde met echt leer en de andere zijde met kunstleer. De voet werd van een bruintint gemaakt.
Het prototype was klaar en moest worden goedgekeurd door de klant van Effector.

Eind 2018 was er een besluit genomen. Er kwam niet alleen een Z-trofee die staat voor “Zero-accident”, maar ook een voorloper. Hierbij zijn er nog verbeter punten voordat het helemaal zonder incidenten in het bedrijf gaat. Dit zou worden uitgebeeld met een dicht blok waar de “Z” opgestikt wordt.
Tevens was er ook besloten om de trofee in één kleur uit te voeren.

Half januari heb ik de opdracht volbracht en zijn de trofeeën weer de hele wereld overgegaan. Naar Singapore, 2 naar India, China, Brazilië, Mexico, The United States en er is er één in Nederland gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *